Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/raadvankerken/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20
Dodenherdenking 2020 – Raad van Kerken Tilburg

Dodenherdenking 2020

Vanwege het coronavirus vindt dit jaar in Tilburg op 4 mei een aangepaste Dodenherdenking plaats. In navolging van de oproep van het Nationale Comité 4 en 5 mei, vragen wij onze inwoners om dit jaar thuis te herdenken. Door de vlag de hele dag halfstok te hangen ter nagedachtenis van de oorlogsslachtoffers, door de Nationale Herdenking thuis via televisie te volgen, door om 20.00 uur 2 minuten stil te zijn en aansluitend het Wilhelmus mee te zingen.

Dodenherdenking 2020

Burgemeester Weterings legt op 4 mei op het ereveld aan de Gilzerbaan bloemen en in het Vrijheidspark een krans namens het gemeentebestuur. Bij het ereveld is een beperkte vertegenwoordiging van de Bond van Wapenbroeders Midden-Brabant aanwezig en in het Vrijheidspark is een beperkte vertegenwoordiging van het Plaatselijk Comité Nationale Herdenking 4 mei aanwezig. Dit gebeurt zonder ceremonie en zonder publiek.

In verbondenheid met de mensen die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid zal de Raad van Kerken uit Tilburg ook een bloemstuk laten leggen bij het vrijheidsmonument.

Doet u van thuis uit mee? Door het volgen van de Nationale Herdenking, door de vlag halstok te hangen en twee minuten stilte in acht te nemen?