Gluren bij de buren – Kerkenpad in Tilburg

Gluren bij de buren. Kerkenpad in Tilburg

De Raad van Kerken Tilburg-Goirle organiseert op zaterdag 24 juni 2017 het traditionele Kerkenpad, dit jaar in Tilburg-West. Belangstellenden kunnen zes kerkgebouwen in dit gedeelte van de stad bezoeken. De gebouwen zijn open van 13.00 tot 17.00 uur.

In het weekeinde van 23 tot 25 juni 2017 vindt op veel plaatsen in Nederland de Kerkennacht plaats. Overal zetten kerken, van welke snit ook, hun deuren wagenwijd open. Een succesvolle formule waarmee in 2007 werd begonnen.

In Tilburg heeft elk kerkgenootschap de gelegenheid zich gedurende een half uur te presenteren aan de bezoekers. De bezoekers worden ontvangen met een mooi programma en iets lekkers te eten en drinken

De route start om 13.15 uur in de kapel van Notre Dame, Bredaseweg 291. Daarna kan men naar de Opstandingskerk lopen of fietsen, waar de Protestantse Gemeente Tilburg en Ekklesia Tilburg zich presenteren. Vervolgens kan men de Cobbenhagenlaan oversteken en Studentenkerk Maranatha bezoeken. Aan de Verbernelaan ligt het kerkgebouw van de Nieuw-Apostolische Kerk, waar om 15.30 uur een klein orgelconcert zal beginnen. Daarna kan men het gebouw van het Apostolisch Genootschap aan de Conservatoriumlaan bezoeken.

De middag wordt om 17.00 uur met een gezamenlijke vesperdienst afgesloten in de Petrus en Pauluskerk aan de Vierwindenlaan.