Expositie “Joden en christenen in Tilburg”

De Raad van Kerken Tilburg komt begin 2018 met een uitgebreid programma over joden en christenen door de eeuwen heen. Vanaf 14 januari t/m 28 februari. Aanleiding is de jaarlijkse Dag van het Jodendom (17 januari), de titel van de expositie zal zijn: ‘Met nieuwe ogen: verhalen over joden en christenen in Tilburg’

De kern van het programma is een expositie in de Openbare Bibliotheek Midden-Brabant aan het Koningsplein. Hierin wordt de complexe verhouding tussen Tilburgse joden en christenen in beeld gebracht voor een breed publiek.

Aan de hand van voorwerpen, verhalen, foto’s en filmmateriaal zijn er twaalf portretten te zien van van ‘joodse’ Tilburgers, vanaf 1744 tot op heden.

In verband met de expositie is er ook een programma met lezingen, wandelingen, vieringen en uitvoeringen opgezet.

• Zo is er op zondag 28 januari om 14.00 uur in de bibliotheek een lezing over de “herinneringscultuur in Nederland”
  • En op zondag 25 februari (in de bibliotheek) om 14.00 uur een multimedia-presentatie over overlevenden van Auschwitz  van Herman Teerhöfer.

Maar er gebeurt dus nog veel meer, te lezen in de folder die u kunt bekijken en downloaden: Folder Joden en Christenen in Tilburg

Hebt u na het lezen van de folder nog vragen of wilt zich opgeven, dan kunt u mailen of bellen: (013-5423038)